Over Landjuweel b.v.

Bedrijfsinformatie
• Op consument afgestemd rassenassortiment
• Aan- en afvoer aardappelen in eigen beheer
Landjuweel zorgt ervoor dat ze haar klanten het hele jaar door van kwaliteitsaardappelen kan voorzien. In tijden dat er geen Nederlandse kwaliteitsaardappelen beschikbaar zijn importeert Landjuweel aardappelen uit het buitenland. De aardappelen komen binnen in bulkauto's of in kisten. Bij aankomst bij Landjuweel wordt direct beoordeeld of de aardappelen voldoen aan de hoge kwaliteitseisen. Goedgekeurde vrachten worden gelost en verwerkt.

aardappelengewassen.jpg

band_thumb1.jpg

verpakken.jpg

container.jpg
Bij de verwerking worden eerst productvreemde zaken zoals grond en loof gescheiden van de aardappelen. Vervolgens worden de aardappelen gewassen. De schone aardappelen worden gedroogd op de droogbaan. Vanuit de waslijn gaan de aardappelen naar de sorteerinrichting, waar de aardappelen op maat gesorteerd worden.

Als de aardappelen verwerkt zijn worden ze via transportbanden getransporteerd naar de bunkers. Aan het eind van de lijn komen ze op de bunkervulband. Deze band zakt in de bunker. De aardappelen worden als het ware in de bunker gelegd.

Het legen van de bunkers gebeurt door losbanden die verplaatsbaar zijn boven de transportbanden. Er kunnen vijf soorten / maten aardappelen tegelijk verwerkt worden met de volautomatische inpakmachines. Met behulp van robots of handmatig worden de verpakte aardappelen in containers of kratten gelegd. De gevulde pallets en containers worden bij het laadperron gezet of direct in de trailer geplaatst.

De kwaliteit van de aardappelen wordt voor een groot deel bepaald door de productvriendelijkheid waarmee het product verwerkt is. Bij Landjuweel zijn de verwerkings- en verpakkingslijnen zo ingericht dat de kwaliteit van het product optimaal blijft en blauwverkleuring van de aardappelen door ‘stoten’ wordt geminimaliseerd.

Postadres

Landjuweel b.v. aardappelen
Postbus 2
9982 ZG Uithuizermeeden

Bezoekadres

Oosternielandsterweg 9
9985 SB Oosternieland

Tel:  0595 - 454200
Fax: 0595 - 413446
info@landjuweel.nl